Zakelijk

Windvanen

Rood/witte windvanen/windzakken

Windvanen en windzakken

U ziet ze overal, de bekende rood/wit gestreepte windvanen/windzakken. Op veel bedrijfsterreinen is dit een belangrijk onderdeel van de veiligheidsvoorzieningen. Bij eventuele calamiteiten geeft dit de juist looprichting aan bij het vrijkomen van gevaarlijke dampen.

Windzakken worden standaard vervaardigd van SPINAKERDOEK in de kleur rood/wit (ook in andere kleuren leverbaar). Dit materiaal is bij uitstek geschikt voor het vervaardigen van windzakken daar het zeer licht is en goed water afstotend. Andere gebruikte materialen zijn:

* Heavy Duty Nylon:

Leverbaar in rood / wit. Dit doek is zwaarder dan spinakerdoek. Deze kunt u aanraden aan die klanten die problemen hebben met een te snelle slijtage van de standaard windzak. Dit materiaal adviseren wij u bij een lengte vanaf 150 cm.

* Fluorescerend oranje:

Dit doek is beduidend zwaarder materiaal dan spinakerdoek. Zeer goed zichtbaar en erg slijtvast. Dit materiaal adviseren wij u bij een lengte vanaf ca. 200 cm.

Zwaardere materialen dienen alleen gebruikt te worden indien daar een direct aanleiding voor is, bijvoorbeeld extreem snelle slijtage. Als een windzak te zwaar is heeft dit een nadelige invloed op het uiteindelijke doel namelijk de windrichting aangeven.